למה כל כך הרבה אנשים עוברים לעשות על האש עם גריל גז במקום גריל פחמים? גריל גז הוא קל לתפעול ונוח יותר בעל הצתה מהירה וחסכוני יותר. מהם כל היתרונות של גריל גז על גריל פחמים?
- בעל הצתה מהירה במיוחד – אולי היתרון הגדול ביותר של גריל גז הוא מהירות התפעול שלו. תוך שתי דקות מלחיצת הכפתור הטמפרטורה קופצת ל-300 מעלות שזוהי טמפרטורה מכובדת מאוד איתה אפשר להכין את כל סוגי הבשר – עוף, סטייקים, המבורגרים וקבבים. בנוסף למהירות ההצתה גם אופן ההדלקה הוא פשוט ונוח, לא צריך לפזר את הפחמים ולהצית אותם ואז לנפנף במשך חצי שעה. הכל קל ופשוט להכנה.
- נוח יותר – עם גריל גז הכל הרבה יותר נח מאשר גריל פחמים. ברגע שחיברנו את בלון הגז לצינור הכל מוכן בשבילנו ואפשר להתחיל לעשות על האש. הטמפרטורה אחידה בכל קצוות הגריל ואין צורך לשים כל פעם פחמים חדשים כי בלון גז סטנדרטי יכול להחזיק למשך מאות שימושים וכמה חודשים טובים. גם אחרי שסיימנו להכין את הבשר, ניקוי של הגריל הוא פשוט מאוד כי כל הנוזלים והלכלוך מתנקזים אל מגש הניקוז וכל מה שנותר זה לשפוך אותם.
- נקי יותר – כשמכינים בשר על האש הפחמים והגיצים עפים לכל עבר ומלכלכים את הבשר וסביבת הגריל. כשעושים על האש עם גריל גז אין חתיכות של פחמים חרוכים והבשר יוצא נקי וטעים. כל סביבת העבודה הרבה יותר נקייה כשמשתמשים בגריל גז.
- פיזור שווה של הטמפרטורה – הסטייק יוצא כמו בספרים עם אחידות שאי אפשר לקבל עם גריל פחמים. בעוד שבישול עם גריל פחמי הלבות משתוללות בצד אחד וכבויות בצד שני, עם גריל גז רשת הצלייה מתקבעת על אותה טמפרטורה מה שנותן לנו לצלות בשר כמו שצריך מכל הכיוונים והצדדים.
- חסכוני ביותר – כולנו יודעים שגז בישול הוא זול ביותר כך שבלון גז אחד יכול להספיק לחצי שנה לפחות ולכן השימוש בגריל גז נחשב חסכוני ביחס לגריל פחמים. המחיר של פחמים וחומר בערה מתאים עלה מאוד בשנים האחרונות ויקר בהרבה משימוש בגז פרופאן.
- בטיחותי יותר – גריל גז מחברה גדולה ומוכרת כמו קנמור הוא בעל תו תקן ישראלי ואמריקאי, זה אומר שהוא בטיחותי בדיוק כמו מערכת הגז שיש לנו בבית, ולכן בטיחותי בהרבה מכירת פחמים. עם גריל פחמים צריך מאוד להיזהר ולהרחיק את כל הסועדים במיוחד עם יש לנו ילדים. גיצים עפים אש רותחת ותימרות עשן בכל כיוון. כשרוצים ללכת על בטיחות עדיף בהרבה לרכוש גריל גז.
- קל לניקוי ושימוש חוזר – כל הגרילים שלנו מגיעים עם מגש ניקוז וכוסית אלומיניום לשם זורמים כל הנוזלים ושאר הלכלוך. בכל פעם שמסיימים להשתמש בגריל כל מה שצריך לעשות זה לשפוך את הנוזלים ולהחזיר את הכוס למקומה. האופציה הזאת הופכת את גריל הגז לנקי בהרבה מכל גריל פחמים.
- תיבת צלייה עם מכסה – גריל הגז מגיע עם תיבת צלייה מצופה פורצלן ואין ספק שהסטייק יותצא יותר עסיסי כשנותנים לו להתבשל כמה דקות עם תיבת צלייה סגורה. זה לא משנה אם עושים עוף, בקר או הודו סגירה של תיבת הצלייה לכמה דקות תהפוך את הבשר לעסיסי יותר.
- כירת צד – כדי לחפות על החיסרון של גריל גז שהבשר כביכול לא יוצא בטעם ברביקיו ישנה תיבת צלייה מיוחדת עם טמפרטורה גבוהה (עד 800 מעלות ) שמקרמלת את הבשר לדקות ספורות ואז נותנת לנו את הטעם הטוב והמוכר של הברביקיו. ככה אפשר ליהנות משתי העולמות – הנוחות של גריל גז והטעם של כירת פחמים.